Bel ons Stel je vraag

Hoger in Google? Makkelijk zelf doen!

Bijna elk bedrijf heeft dezelfde vraag. Hoe krijg ik meer klanten via mijn website? Oftewel, hoe krijg ik een hoge(re) Google ranking? Het  kortste antwoord is: bied de zoeker wat hij zoekt. Dat betekent dat je geen slimme trucs bedenkt, maar veel aandacht besteedt aan het geven van goede informatie. Google zal je ervoor belonen.

Wat ‘goede informatie’ is?

Wat ‘goede informatie’ is? Een voorbeeld: een potentiële klant zoekt een blauwe spijkerbroek en komt op jouw site. Daar wil hij die blauwe spijkerbroek tegenkomen en niet lezen over een grijze pantalon. Hij wil weten wat de broek (in ieder geval ongeveer) gaat kosten, hoe snel je levert. En hij wil de info snel en makkelijk kunnen vinden.

Langer op je website

Het maakt allemaal dat je potentiële klant langer blijft hangen. Google zegt dan: hoe interessanter de informatie voor zoekers – dus hoe langer de bezoeker blijft – hoe hoger je ranking. Het omgekeerde geldt ook. Staat er op je site dat je die blauwe spijkerbroek hebt, maar je hebt ‘m helemaal niet, dan verlaagt Google je ranking.

Google reviews

Voldoen aan de verwachtingen van de bezoeker én van Google, daar gaat het om. Dus zorg naast tekst ook voor informatie in de vorm van foto’s, video’s, afbeeldingen en reviews. Maar houd je website vooral wel snel. Probeer Google reviews aan je site te koppelen. Het is gratis, ze worden gelezen en je kunt erop reageren. Als je klanten consequent om een review vraagt, bouw je een prachtig referentiebestand op.  Een voordeel van Google reviews is ook dat ze vermeld worden op je Google Bedrijvenpagina. Belangrijk dus om die pagina (een cadeautje van Google!) up-to-date te houden..

DSC00282-min

Linkbuilding

AIs alles voor elkaar – en hebben de url’s, titels en kopteksten de juiste naam – probeer dan links naar jouw site te verzamelen. Linkbuilding noemen we dat. Laat je dit doen, kies daar dan het juiste bedrijf voor, anders werkt het tegen je. Wij helpen graag!

Snelheid

Zoals we al schreven is snelheid erg belangrijk, want welke bezoeker wil nu lang wachten op een webpagina? Er zijn talloze mogelijkheden om je website sneller te maken. Hieronder vind je enkele tips om zelf te doen:

Zorg dat je foto’s niet teveel laadtijd vragen
Verwijder overbodige scripts en modules
Pas op met externe koppelingen
Bouw je website met een goed (ontwikkel) thema
Een video laad je in via Youtube (embedded)
Gebruik de nieuwste PHP-versie
Check je website met Google Page Speed
Gebruik een goede cache plugin

_DSC8514
DSC05085@2x

Meer over De Websmid

De Websmid bouwt en onderhoud al meer dan tien jaar webshops en websites. In eigen kantoor (Assiesplein 10 in Zwolle) beschikken wij over alle disciplines om online succesvol te zijn: design, bouw websites en webshops, onderhoud, hosting, seo, maatwerk, online marketing etc.

Gespecificeerde specialisten
Onze specialisten zijn opgeleid en gecertificeerd in PrestaShop, WordPress en Google en zijn je graag van dienst. Onze werkwijze en tarieven zijn eerlijk en transparant. Onze klanten zijn overwegend erg tevreden met wat we doen en hoe we het doen (maar feilloos zijn we zeker niet). Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 038 – 7601601 (na kantooruren kun je een bericht achter laten).

voor online succes

neem je nu contact op met Noëlle!