• PrestaShop laten bouwen?

  Grote kans dat PrestaShop de oplossing voor jouw e-commerce wensen is! Want met PrestaShop bouwen wij zeer professionele webshops, geschikt voor kleine en grote bedrijven. Met PrestaShop haal je meer uit je online ambities, tegen lage eenmalige kosten. De Websmid is door PrestaShop gecertificeerd en is je graag van dienst bij het opzetten van jouw nieuwe webshop.

  Waarom PrestaShop?
  Vergeleken met andere webshop platforms is PrestaShop zeer veelzijdig, gebruiksvriendelijk en op de toekomst voorbereid. De Open Source software zorgt ervoor dat PrestaShops makkelijk uit te breiden zijn met standaard modules en met maatwerk. Er zijn inmiddels vele honderdduizenden succesvolle webshops gebouwd met PrestaShop.

 • De eerste stap naar online succes
 • Responsive webshop

 • De voordelen van PrestaShop

  PrestaShop biedt alle functionaliteiten die je van een professionele webshop mag verwachten zoals maatwerkdesign; koppelingen met boekhoudpakket, kassa en fulfilment; aansluiting op feeds van leveranciers; taal/land instellingen; verzend- en betaalmogelijkheden; zoekmachine optimalisatie etc. En zeer gebruiksvriendelijk voor klant en beheerder.

  Op de toekomst voorbereid
  Als je een gebruiksvriendelijke webshop met ontelbare mogelijkheden zoekt, zonder dat je tienduizenden euro’s kwijt bent, dan is PrestaShop de beste oplossing. De Websmid bouwt hem graag voor jou: compleet, snel en voordelig.

 • De mogelijkheden van Prestashop

  De e-commerce mogelijkheden van PrestaShop zijn bijna onbeperkt. Het standaard uitrustingsniveau van een PrestaShop is al indrukwekkend. Mocht je toch nog meer wensen dan biedt PrestaShop duizenden extra modules aan die je webshop nog verder kunnen verrijken. Deze modules kosten doorgaans enkele tientjes (tot een paar honderd euro) en zijn eenvoudig te installeren.

  Maatwerk in Prestashop
  Mocht je nog verder willen en maatwerk nodig hebben, dan is dat binnen Prestashop geen enkel probleem. De programmeurs van De Websmid kunnen elk gewenst maatwerk binnen PrestaShop ontwikkelen.

 • Mogelijkheden van PrestaShop

 • PrestaShop op laptop, tablet en smartphone

 • Voor wie is PrestaShop geschikt?

  PrestaShop is geschikt voor kleine, middelgrote en grote webshops. Het aantal landen en talen is bijna onbeperkt. Met één webshop kun je de hele wereld bedienen in elke denkbare taal. Per land kun je betaal- en verzendmethoden instellen. Je kunt per product attributen en kenmerken (opties, maten, kleuren etc.) aanmaken zodat bestellers zelf de gewenste uitvoering kunnen samenstellen. Prestashop is daarmee geschikt voor alle soorten producten.

  Multishop
  Je kunt in PrestaShop zelfs andere domeinen koppelen en zo met dezelfde (of andere) producten vanuit hetzelfde beheer een nieuwe webshop op te starten. Met één Prestashop kun je dus tientallen webshops inrichten.

 • Het beheer van PrestaShop

  Het beheer van PrestaShop vindt online plaats. Zo kunnen meerdere personen tegelijk de webshop bijhouden en is het beheer niet locatie gebonden. Je kunt zelf medewerkers aanmaken, elk met een eigen rol en rechten. Het beheer is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ingericht. In het beheer wordt de complete webshop en administratie bijgehouden zoals producten, prijzen, acties, orders, voorraadbeheer, facturen, betalingen, klanten, klantberichten etc.

  Beveiliging
  Vanzelfsprekend zijn de voor- en achterkant van Prestashop zeer goed beveiligd tegen onbevoegden en worden wachtwoorden en cookies encrypted opgeslagen. Bovendien is de gehele webshop (inclusief betaaltraject) voorzien van een beveiligde verbinding, te herkennen aan het groene slotje in de url.

 • Beheer van PrestaShop

 • Meer omzet met PrestaShop

 • Hoog in Google met PrestaShop

  Binnen PrestaShop zijn alle mogelijkheden opgenomen om je webshop goed mogelijk te optimaliseren voor Google. Je kunt (hoeft niet) alle metatags zoals keywords, description, titles en seo-vriendelijke url’s zelf instellen. Ook kun je afbeeldingen een alt tag meegeven zodat deze ook goed geïndexeerd worden door Google. De XML-sitemap die in de webshop wordt gegenereerd, zorgt ervoor dat Google alle pagina’s opneemt.

  Snelheid van de webshop
  Een hoge ranking bij Google wordt ook beïnvloed door de snelheid van een webshop. PrestaShop beschikt over cachesystemen die de webshop erg snel kunnen maken. Uiteraard heeft de webhosting (server) ook grote invloed op de snelheid.

 • Meer omzet met PrestaShop

  Een mooie webshop is leuk. Veel bezoekers ook. Maar uiteindelijk gaat het om de omzet (en winst natuurlijk). Een mooie webshop zorgt niet automatisch voor veel verkopen. Sterker nog: vaak brengt een eenvoudige webshop een hogere omzet. Overzicht, vertrouwen en een eenvoudig bestelproces zijn cruciaal. PrestaShop houdt hier rekening mee en biedt alle tools om een hoge conversie te behalen.

  Conversie
  Een hoge conversie wordt gehaald door duidelijkheid, geen overbodige toeters en bellen, snelheid, gemak, de juiste kleurstelling etc. Niet het ‘fancy gehalte’ van de webshop telt maar het gemak waarmee jouw product wordt gevonden en besteld.

 • Meer online verkoop met PrestaShop

 • Online Marketing met PrestaShop

 • Marketing met PrestaShop

  Binnen PrestaShop zijn er talloze mogelijkheden om professionele marketingacties op te zetten. Je kunt het zelf bijna niet bedenken zoveel mogelijkheden zijn er om je producten op bijzonder manier onder de aandacht te brengen.

  Vele marketing modules
  Natuurlijk uitgebreide nieuwsbrievenplugins en koppelingen met bijvoorbeeld Mailchimp, verlaten winkelwagen reminders, loyalty programma’s, popup promo’s, remarketing, push on cart, (countdown) kortingsacties, kadobonnen, wensenlijsten, cross selling, affiliate programma’s, gratis kado bij bestelling, verjaardagscpupon, prive shop, product bundels, accessoires, sms berichten, kadopapier, vip codes, deal of the day, prijsvraag, banners etc. etc.

 • De modules van PrestaShop

  Een standaard PrestaShop is eigenlijk nooit standaard door de vele (veelal gratis) uitbreidingsmogelijkheden in de vorm van modules. Veel functionaliteiten zijn standaard geïnstalleerd in PrestaShop. Maar mocht je meer functionaliteiten willen dan kun je deze modules binnen enkele klikken installeren via PrestaShop Addons. Soms gratis, vaak voor slechts enkele tientjes als eenmalige vergoeding.

  PrestaShop Addons
  PrestaShop Addons is de winkel van PrestaShop. Hier vind je duizenden goede modules waarmee je je webshop kunt verrijken. Dit is het verdienmodel van PrestaShop; de winkelsoftware is gratis en van elke verkochte extra modules ontvangt PrestaShop een kleine marge van de ontwikkelaars die deze in de Addons aanbieden.


 • PrestaShop Modules


 • Plugins PrestaShop

 • Updates van PrestaShop

  Er worden regelmatig updates van PrestaShop aangeboden. De meeste updates kun je overslaan als je geen problemen in de webshop ondervindt. Alleen bij veiligheidsissues en bugs is het raadzaam PrestaShop te updaten. De updates van modules zijn zeker aan te raden; veelal kan dit door een simpele klik. Eens per 2-3 jaar komt PrestaShop met een geheel nieuwe versie. Overstappen naar de nieuwste versie kan maar hoeft zeker niet.

  PrestaShop 1.7
  Eind 2016 is PrestaShop 1.7 gelanceerd. Na enkele updates is deze stabiel en is het de basis voor de webshops die De Websmid bouwt. Belangrijk voordeel van deze versie is dat deze op PHP7 draait en de shop sneller is. Tevens is het betaalproces geoptimaliseerd.

 • PrestaShop Support

  De Websmid ontwerpt, bouwt, onderhoudt, optimaliseert en host PrestaShop. Dus ook voor aanpassingen, support en optimalisatie van PrestaShop, na oplevering, kun je bij ons terecht. Zelfs als wij de webshop niet hebben gebouwd. Veel aanpassingen kun je zelf in het beheer doen. Mocht je er niet uitkomen dan helpen wij je natuurlijk graag verder.

  Garanties
  Op open source software kun je moeilijk garantie geven, immers de software zelf is gratis. Maar met onze ervaring kunnen we wel garanderen dat we met PrestaShop in staat zijn fantastische webshops te bouwen. En als we onverhoopt tegen problemen aanlopen dan zijn die doorgaans vrij eenvoudig op te lossen.


 • Prestashop Specialisten


 • PrestaShop Tarieven

 • De kosten van een PrestaShop

  Elke webshop is natuurlijk anders en elke klant stelt andere eisen. Toch geven we je een indicatie van de te verwachten kosten. De ontwikkeling van een goed werkende professionele PrestaShop kost € 2.450. Een ontwerp van de homepage vooraf kost € 350. Ook is het verstandig om de bouw af te ronden met een goede basis zoekmachine optimalisatie, doorgaans 4-6 uren x € 70. De webshop is dan klaar voor gebruik, inclusief betaal- en verzend mogelijkheden.

  Meerwerk
  We houden niet van open eindjes en geven daarom het liefst een vaste prijs op. Als er maatwerk in de vorm van koppelingen met kassa’s, fulfilment en leveranciers nodig, dan nemen we vooraf de specificaties door waarna we een tarief af te spreken.

 • PrestaShop Voorbeelden

  De Websmid heeft inmiddels jaren ervaring in het bouwen van PrestaShops en we kunnen dan ook diverse webshop voorbeelden laten zien. Onderaan deze pagina vind je ter inspiratie enkele afgeronde projecten. Omdat jij natuurlijk eigen wensen hebt die passen bij jouw producten en huisstijl, is de kans klein dat je een van deze voorbeelden zou willen. Daarom maken we eerst een ontwerp dat bij jouw uitgangspunten past.

  Mooi of niet mooi
  Voordat we beginnen met ontwerpen en bouwen van jouw webshop gaan we samen jouw wensen bespreken. We vertellen je dan ook wat wel en wat niet belangrijk is om jouw webshop te laten scoren. Het gaat er niet om dat we een mooie webshop bouwen maar een succesvolle webshop! En natuurlijk wil het oog wat…


 • PrestaShop Voorbeelden


 • Starten met PrestaShop

 • Van start met PrestaShop

  Ben je ook enthousiast geworden over PrestaShop en De Websmid? Laten we dan snel eens afspreken in het mooie Zwolle zodat we jouw wensen en doelstellingen kunnen bespreken. Aansluitend sturen we je geheel vrijblijvend een schriftelijke offerte toe. Als je hiermee instemt gaan we aan de slag met het ontwerp. Na eventuele aanpassingen, en natuurlijk jouw goedkeuring, wordt de Prestashop gebouwd conform het design en de afgesproken uitgangspunten.

  De bouw
  Als wij grotendeels klaar zijn met de bouw en configuratie van de webshop dan spreken we opnieuw af. We nemen dan de details door en laten je kennismaken met het beheer zodat je zelf ook producten kunt plaatsen. Na het afronden en optimaliseren volgens de uitgangspunten van Google, gaan we de webshop online zetten.

 • Meer over De Websmid

  De Websmid bouwt al meer dan tien jaar webshops en websites. Nadat wij vijf jaar geleden de verschillende webshop platforms grondig vergeleken hadden, kwamen wij tot de conclusie dat PrestaShop de toekomst heeft. Wij werken uitsluitend nog met PrestaShop (wat webshops betreft) omdat we geen specialist in verschillende systemen kunnen en willen zijn.

  Alles voor PrestaShop
  Heeft jouw PrestaShops hosting, optimalisatie of updates nodig? De Websmid is je graag van dienst. Onze werkwijze en tarieven zijn eerlijk en transparant. Onze klanten zijn overwegend erg tevreden met wat we doen en hoe we het doen (maar feilloos zijn we zeker niet). Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 038 – 7601601 (na kantooruren kun je een bericht achter laten).


 • PrestaShop specialist De Websmid

 

Klanten beoordelen ons met een 5-sterren Google rating

De Websmid BV wordt beoordeeld met een 10 / 10 op basis van 28 beoordelingen
Dit bedrijf maakt super mooie websites maar is ook goed in de nazorg. Staat altijd voor je klaar en helpt je snel. Denkt met je mee en dat is zo fijn.
Sjoerd Heidstra
Sjoerd Heidstra
14:55 11 Oct 18
Vriendelijk bedrijf, helpen goed met meedenken over complexe problemen en vinden altijd een oplossing voor elk probleem, hoe complex de situatie ook mag zijn. Het maatwerk is het Toppunt van dit bedrijf, we krijgen wat we willen en kunnen daarmee nog meer winst halen uit ons bedrijf! Kortom met dit bedrijf kunnen wij alleen nog maar meer groeien!
George van Engers
George van Engers
08:58 03 Sep 18
Uitstekende partij voor het bouwen van een Prestashop. Prettige samenwerking en veel kennis in huis, een aanrader!
Martijn Rhebergen
Martijn Rhebergen
14:13 05 Jun 18
De Websmid kan toveren met Prestashop en heeft ondanks dat het een complexe opdracht was de webshop van Phidermica tot het gewenste niveau weten te tillen, zonder moeilijk te doen over onvoorziene investeringen. Waar bestaat dit nog? Meer dan 80 usabilty facts zijn op maat en in het afgesproken design geleverd voor de best converterende site. Bedankt daarvoor!Ook al zijn deadlines niet altijd gehaald, het vertrouwen in de Websmid is er niet minder om geworden. Bedankt Leo en jouw deskundige collega’s die er een hele mooie site van hebben gemaakt! Vakwerk.
Werner Marks
Werner Marks
01:36 03 Apr 18
Mijn complimenten aan jullie voor het maken van onze website, precies gemaakt zoals wij het graag wilden hebben, bedankt
Rob Strijker
Rob Strijker
10:49 20 Mar 18
Wij kunnen De Websmid ​aan iedereen aanbevelen. Onze webs​hop is zeer goed vormgegeven en werkt erg ​goed. De omzet stijgt behoorlijk sinds we een nieuwe shop hebben. Personeel reageert ​alt​ijd erg snel en voert wensen correct door.En dat alles tegen zeer redelijke tarieven. ​Ze hebben ook het koppelen van de webshop aan ​betaalsystemen en verzendservices verzorgd.
Jan van Veen
Jan van Veen
11:12 09 Mar 18
Zeer goede en prettige communicatie. Goede prijs/kwaliteitsverhouding. Leveren een mooi product af en denken met je mee. Geen uurtje-factuurtje mentaliteit. Een aanrader.
Erik Leemkuil
Erik Leemkuil
08:50 09 Mar 18
Werk al >10 jaar samen met De Websmid. Dat alleen al zegt voldoende. Fijne club mensen, snelle 'reageerders' (je hoeft geen dagen te wachten op reactie), goede sparringspartner, meedenkers en geduldig met nitwits en beterweters zoals ik.
ALEXANDER Bijl
ALEXANDER Bijl
16:38 20 Dec 17
Fijn bedrijf om mee samen te werken. Maken prachtige web- sites, en geven goed advies! Ga zo door!
Mark Bos Bestrating Zeist
Mark Bos Bestrating Zeist
10:13 18 Dec 17
Ben je op zoek naar een mooie, betaalbare en betrouwbaar website bouwer/hoster? Dan ben je bij De Websmid aan het juiste adres.Hebben mooie ideeën en een goed samenwerkend team. zorgen voor de nieuwste beveiligingen. Ook wordt er goed meegedacht aan zoekwoorden en vindbaarheid door google.nl Dus met andere woorden neem contact op met dewebsmid.nl en zet jou droom website online.
Koen Cleijsen
Koen Cleijsen
13:57 22 Nov 17
De Websmid heeft onze Prestashop webshop gebouwd (Motorlook.nl). Erg mooi geworden en geheel gebouwd op de manier zoals wij dit graag zien.
Kommer Motorparts
Kommer Motorparts
11:35 14 Nov 17
Dit bedrijf is echt een aanrader! Goede service en staan altijd voor je klaar! En echte specialisten prestashop.
Ramon van Ophuizen
Ramon van Ophuizen
21:00 07 Nov 17
Wij laten onze nieuwe prestashop bij de websmid bouwen. De websmid werkt al jaren aan onze huidige webshop met grote tevredenheid.
jhaniesify
jhaniesify
15:22 09 Oct 17
Al jaren werk ik samen met De Websmid. Goeie partij om mee samen te werken en zeer deskundig.
Wouter Bredewold
Wouter Bredewold
15:22 09 Oct 17
Zeer tevreden, binnen de kortste tijd bovenaan google en dat brengt geld op!!! Begeleiding zeer ok. goed je zoekwoorden kiezen en alles komt in orde.. bedankt Websmid!
Bart Van Deun
Bart Van Deun
14:39 28 Sep 17
Top bedrijf!Zeer kundig in het bouwen en onderhouden van onze site en erg goed in in SEA en SEO. Daarnaast uitstekend contact.Van harte aanbevolen!
Jan Spiegelenberg
Jan Spiegelenberg
14:16 25 Sep 17
Veel kwaliteit in huis en altijd snelle terugkoppeling. Al geruime tijd een goede samenwerking. Tevreden!
Gerson Kantoorspecialisten Zwolle
Gerson Kantoorspecialisten Zwolle
14:16 25 Sep 17
Ik ben zeer tevreden over de wijze van aanpak. Ze hebben mij van begin tot eind goed begeleid om mijn website zodanig in te vullen, dat ik optimaal vindbaar ben door Google. Zeer aan te bevelen!
Pieter bakker
Pieter bakker
12:54 25 Sep 17
Zeker vijftien jaar al dat De Websmid ons de website verzorgt en dat tot volle tevredenheid. De begeleiding is uitstekend zodat wij altijd de site op orde hebben.
Bos Bedden
Bos Bedden
13:01 22 Sep 17
Gedenk Idee heeft een uitstekende ervaring met De Websmid als specialist voor onze Prestashop webwinkel voor urnen en gedenksieraden.
W. Eijkelenboom
W. Eijkelenboom
13:01 22 Sep 17
Vanuit Bonaventura Coffee willen we de Websmid bedanken voor hun goede advies en fantastische werk wat ze leveren.
Edgar De Heer
Edgar De Heer
13:01 22 Sep 17
Uitstekende partij voor het bouwen van een Prestashop. Prettige samenwerking en veel kennis is huis, een aanrader!
Martijn Rhebergen
Martijn Rhebergen
13:01 22 Sep 17
Al lange tijd werken wij samen met De Websmid. Recent heeft De Websmid een nieuwe autoverhuur website voor ons ontwikkeld en geoptimaliseerd voor Google. Al binnen enkele weken hadden we de zeer begeerde topnotering met de daarbij behorende verhuur aanvragen. Kortom, wij zijn (wederom) erg blij met hun webdiensten. Aanrader voor elk bedrijf dat online wil scoren.
Klaas Jaap Beintema
Klaas Jaap Beintema
13:01 22 Sep 17
Wij werken al jaren samen met De Websmid en we zijn erg tevreden. Nu weer bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website. En dat wordt een hele mooie dankzij De Websmid uit Zwolle.
AMH Kamp
AMH Kamp
13:01 22 Sep 17
De Websmid is een betrouwbare partij. Met een breed aanbod van diensten kunnen zij de klant overal mee van dienst zijn. Van productfotografie tot websites/webshops maken en zoekmachine optimalisatie.
Mike Segveld
Mike Segveld
13:01 22 Sep 17
Fijne ervaring: De Websmid denkt goed mee, adviseert en levert goed maatwerk. De uitvoering was vlot en gedegen. Diverse expertises onder één dak
Alice Boezelijn
Alice Boezelijn
13:01 22 Sep 17
Sinds 2008 een betrouwbare, professionele en zeer prettige netwerk partner voor Cm2 support. Vele tevreden klanten die van een Websmid website mogen genieten en de top service van snelle bereikbaarheid. Aanrader dus als je op zoek bent naar een goede website of webshop!
Coco Moll
Coco Moll
11:30 12 Sep 17
Helemaal uit Zeeland ben ik terecht gekomen bij de Websmid om mijn Prestashop te updaten, een nieuwe uitstraling te geven, te zorgen dat we beter vindbaar zijn voor onze ( nieuwe) klanten en te beveiligen. De Websmid heeft een zeer enthousiast, deskundig team. Ze denken met je mee, zijn geduldig, en proberen eventuele problemen snel en accuraat voor je op te lossen.
Sjoukje Koster
Sjoukje Koster
17:37 31 Aug 17
 • Websites
  Rommel niet langer door maar laat je omzet groeien met een professionele website van De Websmid.
  In alle prijsklasse bouwen wij succesvolle websites. Jouw budget, wensen en ambities maken wij waar.
  IK WIL EEN NIEUWE WEBSITE
 • Webshops
  Online producten verkopen? Met een echte Prestashop van De Websmid gaat dat zeker lukken.
  Bijna alles is mogelijk met een Prestashop webshop en daarom geschikt voor grote en kleine webshops
  IK WIL EEN NIEUWE WEBSHOP
 • Hoger in Google
  Haal meer uit je website en laat hem optimaliseren door een SEO specialist van De Websmid.
  Bijna elke website kunnen wij optimaliseren met als resultaat een hogere ranking bij Google en meer klanten.
  IK WIL MEER KLANTEN
 • Maatwerk
  Wil je een uniek maatwerk in jouw Prestashop of website dan maken onze programmeurs alles mogelijk.
  Als er geen standaard modules zijn dan bouwen wij maatwerk functionaliteiten, plugins en feeds voor elke website.
  IK WIL MAATWERK