Bel ons Stel je vraag

PrestaShop Update naar PrestaShop 8

Beschik je momenteel over een PrestaShop 1.5, 1.6 of 1.7 versie en wil je overstappen naar PrestaShop 8? De Websmid verzorgt dit graag voor je zodat je snel kunt profiteren van de voordelen van een PrestaShop 8.

Werkwijze update naar PrestaShop 8

Eerst inventariseren we de bijzondere modules en/of functionaliteiten en onderzoeken of er passende updates beschikbaar zijn zodat deze ook in de nieuwe PrestaShop goed blijven werken. Vaak kan de webshop ook een nieuw moderner design gebruiken. Daarom maken we vaak ook vooraf een geheel nieuw design.

Updaten naar nieuwste PrestaShop 8

Vervolgens bouwen we een nieuwe lege versie 8 PrestaShop in de afgesproken lay-out en voorzien van jouw gegevens en modules. We converteren en importeren alle databases met klanten, orders en producten van je huidige shop naar de versie 8 van PrestaShop. Na het testen kan de vernieuwde webshop online.

Benodigde gegevens voor update

Om jouw webshop te kunnen updaten, hebben wij de FTP-gegevens en login van je PrestaShop beheer nodig. Vanzelfsprekend nemen we eerst alle stappen en wensen met je door; telefonisch, per mail of indien wenselijk tijdens een bezoek aan ons kantoor in Zwolle.

TarievenPrestaUpdate-02

Tarieven update
PrestaShop 8

De kosten voor een update van PrestaShop 1.5/1.6/ 1.7 naar 8.0/8.1 etc. zijn gebaseerd op het werkelijke aantal uren dat we moeten maken. Dit verschilt per versie, geïnstalleerde modules en per shop. Doorgaans komt het uit op rond 24-30 uren x € 95 (plus de eventuele kosten van het redesign en datamigratie).

PrestaShop updaten is specialistenwerk

Ga nooit zo maar zelf je PrestaShop updaten zonder een goede back-up. Een update verandert veel instellingen en moduleconfiguraties die de lay-out en werking onherroepelijk beïnvloeden. Het updaten vraagt specifieke kennis en is specialistenwerk. Wij helpen je hier graag mee.

Voordelen van
PrestaShop 8

Snelheid! Prestashop 8 draait op PHP 8 veel sneller.
Een verbeterde productpagina (heel belangrijk voor conversie!).
Een efficiëntere check-out (hogere conversie).
Een verbeterd en sneller beheer.
Een gemakkelijker productcreatie proces.
Prestashop 8 laat zich veel makkelijker updaten.

Nog meer versie 8 voordelen

Betere beveiliging en controle op aanpassingen
Afbeeldingen kunnen in WebP format worden geplaatst
Betere en meer SEO mogelijkheden
Betere en meer Multistore mogelijkheden
DKIM handtekening voor e-mail vanuit de shop

Voordelen van
PrestaShop 1.7

  • Sneller! Prestashop 1.7 draait op php 7 veel sneller
  • Een efficiëntere check-out (hogeren conversie)
  • Een verbeterd en sneller beheer
  • Een gemakkelijker productcreatie proces
  • Prestashop 1.7 laat zich veel makkelijker updaten

 

Nog meer 1.7 voordelen

  • Een betere manier om een thema te maken en onderhouden
  • Een nieuwe start thema zodat de bouw minder tijd vraagt
  • Een nieuw default thema: strak en gemakkelijker uit te breiden
  • Verbeterd surfen voor key-users in d de back office
  • Gemakkelijk vinden van (niet-)geïnstalleerde mudules
_DSC8568

Updates van PrestaShop

Er worden regelmatig updates van PrestaShop aangeboden. Veel updates kun je overslaan als je geen problemen in de webshop ondervindt. Alleen bij veiligheidsissues en bugs is het raadzaam PrestaShop te updaten. De updates van modules zijn zeker aan te raden; veelal kan dit door een simpele klik. Eens per ongeveer 4 jaar komt PrestaShop met een geheel nieuwe versie. Overstappen naar de nieuwste versie biedt altijd voordelen maar ook zorg dat je er niet te vroeg bij bent. Wij wachten vaak enkele maanden na de eerste release zodat eventuele kinderziektes zijn opgelost.

PrestaShop 8

Vanaf oktober 2022 is PrestaShop 8 uitgekomen en onze bevindingen zijn zeer postitief. PrestaShop 8 draait op PHP 8.1 en die maakt de webshop veel en veel sneller. Daarnaast zien we nog veel meer voordelen zoals een betere productpagina, betere beveiliging met diversie opties, het bijhouden van logs van gebruikers, diverse bugs die zijn opgelost etc. Kortom: wacht niet langer maar snel (laten) updaten naar de nieuweste PrestaShop 8.

NoelleIngang

Meer over De Websmid

De Websmid ontwerpt, bouwt, optimaliseert en host al sinds 2010 PrestaShops. Wij doen niets met Magento of andere webshop systemen maar hebben ons volledig gespecialiseerd in PrestaShop. Niet voor niets dat we ons Erkend PrestaShop specialist mogen noemen.

Alles voor jouw online ambities
Heeft jouw PrestaShop vernieuwing, optimalisatie, updates of een goede hosting nodig? De Websmid is je graag van dienst. Onze werkwijze en tarieven zijn eerlijk en transparant. Onze klanten zijn erg tevreden met wat we doen en hoe we het doen (maar feilloos zijn wij natuurlijk niet). Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 038 – 7601601 (na kantooruren kun je een bericht achter laten). Of stuur een e-mail naar info@dewebsmid.nl.

voor online succes

neem je nu contact op met Noëlle!